Biologische Thee

24-10-2012 21:31

Wat opvalt is dat biologische thee de laatste jaren steeds meer wordt gedronken en daarom natuurlijk ook verbouwd en verkocht. Wat men nu wil weten is waar wordt deze thee dan verbouwd en op welke manier krijg ik biologische thee. Wat zijn nu de voordelen en nadelen van biologische thee?

 

Biologische thee wat is het?

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van chemische kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen dan kan er van theeplanten biologische thee worden verbouwd. Boeren gebruiken in plaats van bovenstaande middelen koemest, mest van snoeisel en bloembladeren. Een ander woord voor biologische thee is ook wel organische thee. De laatste jaren is er een steeds grotere toename van biologische thee dit komt omdat het aspect biologisch steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Er is dus steeds meer vraag naar deze producten. Mensen zijn er ook bereid voor om er meer voor te betalen aangezien het een stuk gezonder is.

Biologische thee informatie

Wat zijn de voordelen  en nadelen van biologische thee?

Aangezien er steeds meer mensen thee drinken worden er vooral theeplanten verbouwd waar chemische kunstmest bij wordt gebruikt. Een rede waarom dit gedaan wordt is omdat de theeplanten zo sneller groeien. Wat natuurlijk resulteert in een grotere oogst. Wanneer er biologische thee wordt verbouwd wordt er veel meer arbeidsintensief gewerkt en het kost een boer veel meer tijd. Een ander nadeel van biologische thee is dat het verbouwen hiervan veel minder thee oplevert, gezien over één jaar. Dit maakt biologische thee dus een stuk duurder in de verkoop. Een voordeel van biologische thee is dat er een zeer groot verschil in geur en smaak ontstaat.

 

Enkele nadelen van normale thee

·         De planten die verbouwd worden gaan eerder kapot.

·         De bodem wordt uiteindelijk minder voedingrijk.

·         De boeren die op het land werken krijgen te maken met chemische middelen.

·         Ook komen deze middelen in de thee zelf.

 

Wat hieruit geconcludeerd kan worden is dat normale thee op korte termijn zeer veel voordelen heeft maar op langer termijn alleen maar nadelen.

 

Voordelen biologische thee

In biologische thee zitten geen toegevoegde middelen waardoor zij hun beste smaak behouden.  zorgt ervoor dat de smaak en geur sneller wordt afgegeven aan heet water hierdoor wordt de thee vele malen sneller getrokken.

 

Hoe biologische thee kopen?

In winkels staat er bijna altijd een keurmerk op. Het EKO keurmerk. Daarnaast kunt u biologische thee ook in leuke cadeauverpakkingen kopen zoals op deze website teahearts.com